Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuzu Pirzola (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
8 Adet Pirzola
1/2 Çorba Kaşığı Un
4 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
12 Adet Ayva Dilimi
1/2 Çay Kaşığı Zencefil
1/2 Çay Kaşığı Kekik
10 Adet Tane Karabiber
1 Su Bardağı Su
Tuz , Kekik
Kızartmak İçin Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.
Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin.
Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Nane Soslu Kuzu Dilimleri Tarifi YasiN 0 626 08.07.12, 11:08:29
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 759 08.07.12, 11:03:32
Last Post: YasiN
  İncirli Kuzu Fileto Tarifi YasiN 0 638 08.07.12, 10:59:20
Last Post: YasiN
  Kuzu Külbastı Tarifi YasiN 0 786 08.07.12, 10:31:06
Last Post: YasiN
  Fırında Kuzu İncik Tarifi YasiN 0 432 12.04.12, 20:48:10
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)