Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Güveç
#1
MALZEMELER
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
1 adet patates
½ kg fasulye
1 adet soğan
4-5 diş sarmısak
½ kg kuşbaşı kuzu eti

HAZIRLANIŞI
Toprak bir güveç kabının içine önce etler daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domatesler konulur. Arzuya göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 1.5 saat kadar pişmeye bırakılır.

Not: İsteğe göre yağ ilave edilebilir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli tavuk güveç tornado 0 339 31.03.11, 16:12:35
Last Post: tornado
  Sebzeli Güveç (8 Kişilik) tornado 0 350 31.03.11, 16:11:17
Last Post: tornado
  Milföy Hamurlu Güveç tornado 0 359 31.03.11, 16:01:58
Last Post: tornado
  Amerikan Usulü Pirinçli Güveç (2 Kişilik) tornado 0 343 31.03.11, 15:04:36
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)