Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fesleğenli Sebze Yahnisi (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 adet dolmalık kırmızıbiber
2 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
3 adet patlıcan
1 adet kabak
10 adet bamya
6 adet domates
1 çorba kaşığı fesleğen
350 gram balkabağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı sirke


HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin. Kısık ateşte biberler yumuşayana ve arpacık soğanları sararana dek kavurun. Sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Sarımsağın rengi değiştikten sonra tavuk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeleri 10 dakika daha pişirin. Bu arada ayrı bir tavayı ateşe oturtup, kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız patlıcanları ve kabağı, bamyaları ekleyin. Yumuşamaya başlayana dek pişirin.
Küp şeklinde doğranmış domatesleri, balkabağnı ve fesleğeni ilave edin. 3 dakika daha pişirin. Sonra bu karışımı tencereye ekleyin. Hardalı, kırmızı toz biberi, kırmızı pulbiberi, karabiberi ve sirkeyi ilave edin. Tüm sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin. Servis tabağına alarak, servis yapın..
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Papaz yahnisi tarifi Bullem 0 535 02.10.12, 11:25:45
Last Post: Bullem
  Papaz Yahnisi Tarifi YasiN 1 403 12.04.12, 21:02:58
Last Post: Fatih Arslan
  Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Kişilik) tornado 0 269 31.03.11, 15:55:34
Last Post: tornado
  Körili Kuzu Yahnisi tornado 0 427 31.03.11, 15:52:24
Last Post: tornado
  Fesleğenli Sebze Yahnisi (4 Kişilik) tornado 0 321 31.03.11, 15:37:06
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)