Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elbasan Tavası
#1
MALZEMELER
Yarım kilo parça kuzu eti
4 yumurta
1 kilo yoğurt
1 çay fincanı un
Yeterince tuz
1 yemek kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağ hafifçe eritilir ve etler içine atılır. 1-2 defa çevrilip kendi halinde kapağı kapalı olarak ve hiç su koymadan pişmeye bırakılır. Diğer taraftan yumurtalar çırpılır, yoğurda ilave edilir, un da eklenerek 1-2 dakika tahta bir kaşıkla hafifçe çırpılır ve bir fırın tepsisine dökülür. Üzerine, piştikten sonra soğumaya bırakılmış olan etler sıralanır. Üzerine etin suyu dökülür önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir sıcak olarak servis edilir. Arzuya göre üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilave edilebilir. .
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elbasan Tava Tarifi YasiN 0 567 08.07.12, 10:57:53
Last Post: YasiN
  Bele Tavası Tarifi YasiN 0 600 08.07.12, 10:23:15
Last Post: YasiN
  Elbasan Tavası tornado 0 355 31.03.11, 15:33:45
Last Post: tornado
  Elbasan tava tornado 0 265 31.03.11, 15:33:24
Last Post: tornado
  Arap Tavası tornado 0 424 31.03.11, 15:05:02
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)