Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dana Pikatası Savora
#1
MALZEMELER
4 kişilik
16 parça dana eti
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincanı rafine yağı
2 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı toz hardal
2 tatlı kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un


HAZIRLANIŞI
Etleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp, tuzlayın ve biberleyin. Sonra hafif una bulayın. Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın etleri ilave edin. Birer ikişer dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Tavadaki yağı döküp beyaz şarabı ilave edin. Bir dakika kaynatıp ateşten alın, hardalı ve tereyağını karıştırarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin. Yanında garnitür olarak tereyağlı erişte verin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Dana Yahni Tarifi YasiN 0 801 08.07.12, 10:27:58
Last Post: YasiN
  Sebzeli Dana Haşlama (4 Kişilik) tornado 0 324 31.03.11, 16:10:55
Last Post: tornado
  Sebzeli Dana Fileto (8 Kişilik) tornado 0 354 31.03.11, 16:10:44
Last Post: tornado
  Rokalı Dana Eti (4 Kişilik) tornado 0 319 31.03.11, 16:08:29
Last Post: tornado
  Pastırmalı Dana Biftek tornado 0 417 31.03.11, 16:03:17
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)