Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dana Haşlama
#1
MALZEMELER
1 kilo kemikli dana
1 baş soğan
2 adet havuç
1 baş kereviz
5-6 adet patates
1 diş sarmısak
2-3 adet tane karabiber
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI
Göğüs tarafından alacağınız kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin. Hatta biraz da kızarmasını sağlayın. Az su ile 50 dakika pişirin. Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da parmak uzunluğunda hazırlayın, margarini dörde bölünmüş soğanla birlikte ete katın. Oda sıcaklığında 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Dil Haşlama Tarifi YasiN 0 906 08.07.12, 10:32:48
Last Post: YasiN
  Dana Yahni Tarifi YasiN 0 801 08.07.12, 10:27:58
Last Post: YasiN
  Haşlama Et Tarifi Yeni YasiN 0 654 08.07.12, 10:21:59
Last Post: YasiN
  Haşlama Et Tarifi YasiN 0 409 12.04.12, 20:45:25
Last Post: YasiN
  Terbiyeli Haşlama (4 Kişilik) tornado 0 409 31.03.11, 16:17:11
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)