Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dana Böbreği Şarap Soslu (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 kg Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış ve dilimlenmiş)
1 Soğan (ince doğranmış)
1 Limonun Suyu ve Rendelenmiş Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Hafif Tatlı Şarap
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
250 gr Mantar (temizlenmiş)
125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema
Baharat Torbası:
8 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yaprağı


HAZIRLANIŞI
Şarapta pişmiş mantarla hazırlanan şarap soslu dana böbreği, patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir.
Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup üstüne soğan, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi koyup, limon suyunu, baharat torbasını ve şarabı ekleyiniz.
Tencereyi harlı ateşe oturtup, ara sıra karıştırarak ısıtınız. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp yemeği 30 dakika pişiriniz.
Bu arada, küçük bir tavada tereyağı eritiniz, köpükleri sönüp yağ kızınca, mantarları ekleyiniz ve karıştırarak 3-4 dakika kızartınız. Sonra tavayı ateşten alınız.
Böbrekler pişince mantarları tencereye katıp karıştırarak kremayı ekleyiniz. Ara sıra karıştırarak, 5 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp baharat torbasını çıkartıp atınız. Yemeği, içinde piştiği tencereyle servis ediniz..
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Nane Soslu Kuzu Dilimleri Tarifi YasiN 0 627 08.07.12, 11:08:29
Last Post: YasiN
  Dana Yahni Tarifi YasiN 0 803 08.07.12, 10:27:58
Last Post: YasiN
  Soslu Kuzu Sırtı tornado 0 353 31.03.11, 16:14:03
Last Post: tornado
  Sebzeli Dana Haşlama (4 Kişilik) tornado 0 324 31.03.11, 16:10:55
Last Post: tornado
  Sebzeli Dana Fileto (8 Kişilik) tornado 0 354 31.03.11, 16:10:44
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)