Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Böbrek Kendi Yağında (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp,
kurulanmış)
4 Dilim Kızarmış Ekmek
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber


HAZIRLANIŞI
Irlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, adını kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmemesinden almıştır. Kızarmış ekmek üstünde servis edilir.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız.
Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz. Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz.
Kabı fırından alınız. Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz. Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız. Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Böbrek sote tornado 0 326 31.03.11, 15:13:24
Last Post: tornado
  Böbrek Mantarlı (4 Kişilik) tornado 0 263 31.03.11, 15:12:58
Last Post: tornado
  Böbrek Kremalı (4 Kişilik) tornado 0 394 31.03.11, 15:12:44
Last Post: tornado
  Böbrek Kavurması (4 Kişilik) tornado 0 466 31.03.11, 15:12:01
Last Post: tornado
  Böbrek Hardal Soslu (4 Kişilik) tornado 0 335 31.03.11, 15:11:48
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)