Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brüksel Lahanalı Bonfile (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
700 gr Brüksel Lahanası
3 Su Bardağı Et Suyu
125 gr İrmik
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Defne Yaprağı
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
4 Bonfile


HAZIRLANIŞI
2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün. Soğumasını bekleyin.
Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin.
Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sultan Sarma Bonfile (1 Kişilik) tornado 0 356 31.03.11, 16:15:21
Last Post: tornado
  Sebzeli Bonfile tornado 0 344 31.03.11, 16:10:33
Last Post: tornado
  Rokfor soslu bonfile tornado 0 318 31.03.11, 16:08:39
Last Post: tornado
  Pırasalı Bonfile (4 Kişilik) tornado 0 393 31.03.11, 16:05:17
Last Post: tornado
  Parmak Bonfile tornado 0 354 31.03.11, 16:02:57
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)