Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bayram Kavurması
#1
MALZEMELER
1 kg kuzu but (orta yağlı)
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik


HAZIRLANIŞI
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.
Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Bayram Kavurması Tarifi YasiN 0 693 08.07.12, 11:10:31
Last Post: YasiN
  Narlı Et Kavurması Tarifi YasiN 0 668 08.07.12, 11:06:20
Last Post: YasiN
  Arpacık Soğanlı Et Kavurması Tarifi YasiN 0 734 08.07.12, 10:26:23
Last Post: YasiN
  Böbrek Kavurması (4 Kişilik) tornado 0 464 31.03.11, 15:12:01
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)