Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arnavut Yahnisi (5 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 Kuzu Ciğeri
500 gr Kuzu Eti
100 gr Mantı Hamuru
1 Avuç Nohut
1 Adet Sivribiber
1-2 Arnavut Biberi
1 Pırasa
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik
1 Kuzu Beyni
2 Çorba Kaşığı tereyağı
1 Adet Soğan


HAZIRLANIŞI
Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin.
Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin.
Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın. Tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın. 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Papaz yahnisi tarifi Bullem 0 538 02.10.12, 11:25:45
Last Post: Bullem
  Papaz Yahnisi Tarifi YasiN 1 406 12.04.12, 21:02:58
Last Post: Fatih Arslan
  Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Kişilik) tornado 0 271 31.03.11, 15:55:34
Last Post: tornado
  Körili Kuzu Yahnisi tornado 0 428 31.03.11, 15:52:24
Last Post: tornado
  Fesleğenli Sebze Yahnisi (4 Kişilik) tornado 0 276 31.03.11, 15:37:32
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)