Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acı Soslu Sığır Bonfile (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
Her Biri Yaklaşık 150 gr.lık 4 Dilim Sığır Filetosu
2 Diş Sarmısak
100 gr Yeşil Zeytin
1/2 Acı Kırmızı Biber
100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates
1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
Zeytinyağı
Tuz


HAZIRLANIŞI
4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün,eti ekleyip,harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Sonra etleri çıkarın.Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin.Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.
Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.
Filetoları sıcak servis tabağına koyun.Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Nane Soslu Kuzu Dilimleri Tarifi YasiN 0 624 08.07.12, 11:08:29
Last Post: YasiN
  Sığır filetosu straganof tornado 0 330 31.03.11, 16:15:45
Last Post: tornado
  Sığır bifteği flamand tornado 0 318 31.03.11, 16:15:35
Last Post: tornado
  Sultan Sarma Bonfile (1 Kişilik) tornado 0 356 31.03.11, 16:15:21
Last Post: tornado
  Soslu Kuzu Sırtı tornado 0 348 31.03.11, 16:14:03
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)