Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeytinyağlı pırasa dolması
#1
MALZEMELER
2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
Yarım kilo pırasa
1 adet havuç (doğranmış)
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
1 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış)
1 domates
2 şeker kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz ve kimyon

HAZIRLANIŞI
Pirincin pişmesi için 2.5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp patlıcan, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20 dakika kadar kavurun. Pirinçler pişince hazırlanmış olan bu içten pırasaların içine doldurun, fırına koymadan önce üzerlerine yoğurt dökün sonra fırın kabına dizin. 150 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elma dolması Bullem 0 910 07.11.12, 16:50:28
Last Post: Bullem
  Kuru patlıcan dolması Bullem 0 591 02.10.12, 11:22:06
Last Post: Bullem
  Etli karalahana dolması Bullem 0 675 04.09.12, 16:55:05
Last Post: Bullem
  Kuru Biber Dolması Tarifi YasiN 0 648 17.07.12, 13:13:12
Last Post: YasiN
  Kırmızı Biber Dolması Tarifi YasiN 0 643 17.07.12, 13:09:56
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)