Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Karabiber, tuz
150 gr. yaprak


HAZIRLANIŞI
Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın.
Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.
Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.
Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.
Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsili Pazı Sarma Tarifi YasiN 0 706 17.07.12, 12:27:32
Last Post: YasiN
  Zeytinyağlı pırasa dolması tornado 0 469 31.03.11, 02:29:22
Last Post: tornado
  Zeytinyağlı Patlıcan Dolması (5 Kişilik) tornado 0 435 31.03.11, 02:29:12
Last Post: tornado
  Zeytinyağlı Lahana Sarması (6 Kişilik) tornado 0 444 31.03.11, 02:28:49
Last Post: tornado
  Zeytinyağlı lahana dolması tornado 0 422 31.03.11, 02:28:20
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)