Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
#1
MALZEMELER
3 adet kereviz
2 adet havuç
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 baş soğan veya 6 adet arpacık soğan
6 adet kesmeşeker
Yeterince tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır. Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeşeker konur. Yarım limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir. Ilındıkta sonra servis yapılır.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elma dolması Bullem 0 910 07.11.12, 16:50:28
Last Post: Bullem
  Kuru patlıcan dolması Bullem 0 589 02.10.12, 11:22:06
Last Post: Bullem
  Etli karalahana dolması Bullem 0 673 04.09.12, 16:55:05
Last Post: Bullem
  Kuru Biber Dolması Tarifi YasiN 0 645 17.07.12, 13:13:12
Last Post: YasiN
  Kırmızı Biber Dolması Tarifi YasiN 0 639 17.07.12, 13:09:56
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)