Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeytinyağlı Dolma Harcı
#1
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
50 g dolmalık fıstık
1 kg soğan
1 1/4 su bardağı pirinç
1 çay k. tuz
taze çekilmiş karabiber
1 çay k. tarçın
1 çay k. yenibahar
50 g kuş üzümü
1 çay k. tozşeker
1 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu


HAZIRLANIŞI
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Yağ kızar kızmaz fistıkları ilave edip, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kızartın. Soğanı katın, yine sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin.
Ardından pirinci ilave edip, kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker, kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma içini ağır ateşte, 15 dakika pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alın. Maydanoz, nane dereotunu ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 15 dakika kadar demlendirin.
Hazırlanan harcı dolma yapılacak sebzenin içine doldurun. Harcı gerekiyorsa sarın ya da pişme sırasında dağılmaması için sebzenin ağzın kendinden bir kapakla kapatın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mantarlı Tavuk Budu Dolma Tarifi YasiN 0 700 17.07.12, 12:05:10
Last Post: YasiN
  Kalamar Dolma Tarifi YasiN 0 591 17.07.12, 12:00:56
Last Post: YasiN
  Kalamar Dolma Tarifi YasiN 0 577 17.07.12, 11:59:46
Last Post: YasiN
  Zeytinyağlı pırasa dolması tornado 0 468 31.03.11, 02:29:22
Last Post: tornado
  Zeytinyağlı Patlıcan Dolması (5 Kişilik) tornado 0 435 31.03.11, 02:29:12
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)