Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yaprak Dolması (2 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 Adet Soğan
7 Çorba Kaşığı Soya Yağı
100 gr Amerikan Pirinci
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
1 Orta Boy Havuç
150 gr Beyaz Peynir
2 Adet Domates
1 Limon Suyu
12 Adet Asma Yaprağı
Karabiber,Şeker, Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanları soyup ince doğrayın.2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle birlikte çevirin. Üzerine et suyu döküp kaynatın. 10 dakika sonra içine küçük doğradığınız havuçları da ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Peyniri ufalayın, pirinçle karıştırın. Yıkanmış domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde kesin. 1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın. Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın. Domatesi de ekleyip sos hazırlayın.
Yaprakları soğuk suda yıkayıp süzgece alın. Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın. Artan soya yağını tavada ısıtın. ve dolmaları bu yağda biraz çevirin. Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elma dolması Bullem 0 909 07.11.12, 16:50:28
Last Post: Bullem
  Kuru patlıcan dolması Bullem 0 585 02.10.12, 11:22:06
Last Post: Bullem
  Etli karalahana dolması Bullem 0 670 04.09.12, 16:55:05
Last Post: Bullem
  Kuru Biber Dolması Tarifi YasiN 0 645 17.07.12, 13:13:12
Last Post: YasiN
  Kırmızı Biber Dolması Tarifi YasiN 0 638 17.07.12, 13:09:56
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)