Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 adet orta boy lahana,
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça,
6 adet küçük boy soğan
500 gram kıyma,
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber,
1 demet maydanoz
3 çay bardağı kırık pirinç,
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su


HAZIRLANIŞI
Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın.
Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.
Haşlanmış lahananın suyunu süzün. Yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.
Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elma dolması Bullem 0 910 07.11.12, 16:50:28
Last Post: Bullem
  Kuru patlıcan dolması Bullem 0 589 02.10.12, 11:22:06
Last Post: Bullem
  Etli karalahana dolması Bullem 0 673 04.09.12, 16:55:05
Last Post: Bullem
  Kuru Biber Dolması Tarifi YasiN 0 645 17.07.12, 13:13:12
Last Post: YasiN
  Kırmızı Biber Dolması Tarifi YasiN 0 639 17.07.12, 13:09:56
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)