Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ispanaklı Istavrit Dolması (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
4 Büyük Istavrit
20-25 Ispanak Yaprağı
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Dilim Ekmek
1 Limon
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
3-4 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Balığı temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp tuzlayın. Ispanağı yıkayın ve iri iri doğrayın. Bol suda iki kez başlayıp süzün. Soğanı soyup ince ince kıyım Ekmek içini ufalayın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Margarini tencerede eritip soğanı ekleyerek kavurun.
Ispanağı geniş bir kaseye alıp soğan, ufalanmış ekmek içi, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtayı ayrı bir kapta çırpıp ıspanaklı malzemeye ilave edin ve iyice karıştırın.
Balıkların içini ıspanaklı karışımla doldurup her iki yüzüne zeytinyağı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elma dolması Bullem 0 910 07.11.12, 16:50:28
Last Post: Bullem
  Kuru patlıcan dolması Bullem 0 589 02.10.12, 11:22:06
Last Post: Bullem
  Etli karalahana dolması Bullem 0 673 04.09.12, 16:55:05
Last Post: Bullem
  Kuru Biber Dolması Tarifi YasiN 0 645 17.07.12, 13:13:12
Last Post: YasiN
  Kırmızı Biber Dolması Tarifi YasiN 0 639 17.07.12, 13:09:56
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)