Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsi Dolması (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 kg hamsi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yarım çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim. Bol suyla yıkayalım.
1 - Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını alıp kızdıralım. Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktaralım. Soğanlar şeffaflaşıp sararana dek kavuralım. Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim. Bir- iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, ka rabiberi, yarım çorba kaşığı kuşü-zümünü ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edelim. Ağır ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim. Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
2 - Hamsinin dış kısımlarını tuz ilave edilmiş una batıralım. 2 adet hamsiyi yan yana yerleştirelim. Ortasına hazırladığımız içten bir tatlı kaşığı koyalım.
3 - Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirelim. Sonra çırpılmış yumurtaya batıralım. Derin bir tavaya sıvı yağı alalım. Hamsileri kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, servis yapalım.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elma dolması Bullem 0 909 07.11.12, 16:50:28
Last Post: Bullem
  Kuru patlıcan dolması Bullem 0 585 02.10.12, 11:22:06
Last Post: Bullem
  Etli karalahana dolması Bullem 0 670 04.09.12, 16:55:05
Last Post: Bullem
  Kuru Biber Dolması Tarifi YasiN 0 645 17.07.12, 13:13:12
Last Post: YasiN
  Kırmızı Biber Dolması Tarifi YasiN 0 637 17.07.12, 13:09:56
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)