Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elma Dolması (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
6 elma
250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
1 yemek kaşığı kişniş
1 fincan Amerikan pirinci
1 yemek kaşğı tereyağı
2 fincan su
1 bardak şeker veya pekmez
tuz


HAZIRLANIŞI
Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin. Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın.
Diğer tarafta pirinci haşlayın. Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ilave edin. Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun. Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Elmaları fırın tepsisine dizin.
Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün. İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin. Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Elma dolması Bullem 0 910 07.11.12, 16:50:28
Last Post: Bullem
  Kuru patlıcan dolması Bullem 0 590 02.10.12, 11:22:06
Last Post: Bullem
  Etli karalahana dolması Bullem 0 673 04.09.12, 16:55:05
Last Post: Bullem
  Kuru Biber Dolması Tarifi YasiN 0 645 17.07.12, 13:13:12
Last Post: YasiN
  Kırmızı Biber Dolması Tarifi YasiN 0 640 17.07.12, 13:09:56
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)