Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bulgurlu Pazı Sarması (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
2 Demet Pazı
500 gr Orta Yağlı Kıyma
2 Yemek Kaşığı Salça
Yarım Demet Maydanoz
2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur
2 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.
Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin.
Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsili Pazı Sarma Tarifi YasiN 0 704 17.07.12, 12:27:32
Last Post: YasiN
  Zeytinyağlı Lahana Sarması (6 Kişilik) tornado 0 442 31.03.11, 02:28:49
Last Post: tornado
  Soya kıymalı pazı dolması tornado 0 425 31.03.11, 02:24:55
Last Post: tornado
  Mercimekli Muska Lahana Sarması tornado 0 371 31.03.11, 02:19:19
Last Post: tornado
  Lahana sarması tornado 0 335 31.03.11, 02:17:27
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)