Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, ince doğranmış
1 kırmızı biber, doğranmış
2 orta boy kabak, doğranmış
100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş
300 ml domates sosu
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber.
SÜSLEMEK İÇİN: Doğranmış maydanoz limon parçaları


HAZIRLANIŞI
Mangalı orta ateşte ısıtın.
Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak. yanlız bir defa alt üst ederek pişirin.
Bu arada, kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın. Soğanı, kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dak. orta ateşte kızartın. Mantarları ekleyip 3 dak. daha karıştırarak pişirin.
Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun, sosu kaşıkla üzerlerine dökün, kapağı açık olarak 5 dak. pişirin.
Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın. Balıkları kırmadan bir servis tabağına aktarın. Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp, maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın.
DİKKAT: Balıklar kırılmasın diye balık maşası kullanın.
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz. Yoksa yerine küp domates kullanın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Iskorpit yahnisi sedakmo 0 431 29.04.12, 01:04:12
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 305 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 227 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl temizlenir? sedakmo 0 293 26.04.12, 12:57:58
Last Post: sedakmo
  Hangi mevsimde hangi balık yenir? sedakmo 0 373 26.04.12, 12:56:21
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)