Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeşil Soslu Somon (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
4 Dilim Somon (Kişi başına 200 gr kadar)
2 Diş Sarmısak
3-4 Taze Soğan Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Krema
Yarım Demet Maydanoz
Yarım demet Dereotu
1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
8 Karides
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Somon Dilimlerini yıkayıp tuz ve karabiber serpin. Karidesleri ayıklayın.
Sarmısak ve soğanı ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda 2-3 dakika çevirin. Soğanlar yumuşayınca şarap, sulandırılmış un ve kremayı ilave edip karıştırın. Sos koyulaşınca ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın.
Başka bir tavada tereyağını kızdırın. Somon dilimlerini önlü arkalı kızartın. Karidesleri ilave edip 1-2 dakika çevirin. Somon ve karidesleri servis tabağına yerleştirip sos gezdirin.
Not: Karidesleri daha kolay ayıklamak için 1-2 dakika kaynar suda tutun.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 722 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Hardal soslu ahtapot sedakmo 0 597 29.04.12, 01:07:32
Last Post: sedakmo
  Somon Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 306 29.04.12, 00:46:27
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 311 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik ) sedakmo 0 267 28.04.12, 18:40:57
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)