Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uskumru Dolması
#1
MALZEMELER
1.5 kg soğan
6 adet yumurta
3 kilo uskumru
2 su bardağı un
100 gr kuş üzümü
200 gr ceviz içi
750 gr zeytinyağ
1 paket yenibahar
100 gr beyaz fıstık
2 su bardağı galeta unu
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Balıkların içlerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın, kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. Etlerini yumuşatarak kılçık ile beraber çıkarın. Etlerini kıyın, doğranmış soğan, beyaz fıstık ve. zeytinyağı ile kavurun. Kıyılmış etleri çekilmiş ceviz içi, kuş üzümü, tuz biber, yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya bırakın. Bir adet limonun suyunu ilave edin. Hazırladığınız malzeme ile balıkları doldurun, önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsi Dolması Tarifi - Hamsi Dolması Nasıl Yapılır? sedakmo 0 251 29.04.12, 00:52:10
Last Post: sedakmo
  Sazan balığı dolması sedakmo 0 368 28.04.12, 14:54:48
Last Post: sedakmo
  Midye Dolması Tarifi sedakmo 0 275 26.04.12, 11:14:13
Last Post: sedakmo
  Uskumru Buğulaması (6 Kişilik) tornado 0 497 31.03.11, 01:22:32
Last Post: tornado
  Sazan balık dolması tornado 0 289 31.03.11, 01:15:19
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)