Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Susamlı Alabalık (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
4 adet alabalık
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet limon
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı krema
1 yumurtanın beyazı
1 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı bal
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Alabalıkları ayıklayıp, yıkayın. Kuruladıktan sonra 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın.
Maydanozu yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra blendıra koyun. 1/2 limonun suyunu ekleyip karıştırın.
3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin. Krema, yumurta beyazı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Fırının ızgarasını ısıtın. Balı susamla karıştırın. Alabalığı ballı susamlı karışıma buladıktan sonra, fırın ızgarasında susam taneleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Alabalık Buğulama sedakmo 0 308 28.04.12, 16:20:24
Last Post: sedakmo
  Kiremitte Alabalık sedakmo 0 297 28.04.12, 12:13:19
Last Post: sedakmo
  Salamura Domatesli Alabalık Fileto sedakmo 0 290 26.04.12, 12:48:31
Last Post: sedakmo
  Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik) tornado 0 438 31.03.11, 01:21:13
Last Post: tornado
  Maydanozlu Alabalık tornado 0 390 31.03.11, 01:04:42
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)