Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soslu Kılıç
#1
MALZEMELER
zeytinyağ
2 adet limon
100 gr kapari
400 gr kılıç balığı
200 gr yeşil zeytin
10 adet defne yaprağı
taze kara biber, çekilmiş
tuz

HAZIRLANIŞI
Kılıç balığını yıkayıp bir süçgeçte süzün. Sonra, keskin bir bıçak yardımıyla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş, düz bir tabağa sadece bir kat olmak kaydıyla dizin. Diğer yanda, bir katpa 4 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdirin. Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine yerleştirin. Tabağı folyo ile örtüp, serin bir ortamda sosu emmesi için 6-7 saat bekletin. Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 718 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Hardal soslu ahtapot sedakmo 0 595 29.04.12, 01:07:32
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 308 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara sedakmo 0 386 28.04.12, 18:42:07
Last Post: sedakmo
  Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik ) sedakmo 0 262 28.04.12, 18:40:57
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)