Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Somon Izgara (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
4 Somon Fileto
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1 Demet Dereotu
12-16 Taze Patates
1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş İnce Kıyılmış Sarmısak
Karabiber, Kırmızıbiber, Tuz


HAZIRLANIŞI
Somon filetoları zeytinyağı, hardal, tuz, biber ve ince kıyılmış dereotu karışımında 1 saat bekletip ızgarada kızartın.
Patatesleri akar su altında sert bir fırçayla kuvvetlice fırçalayın. Kabukları iyice temizlenince sarmısak, tuz ve kırmızıbiberle hazırladığımız sosa batırıp kızgın tereyağında sürekli çevirerek kızartın.
Somon dilimlerini servis tabağına alın. Hazırladığınız patatesleri etrafına yerleştirin. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Arzu ederseniz garnitür olarak soya filizi ve haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 723 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Somon Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 306 29.04.12, 00:46:27
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 312 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara sedakmo 0 391 28.04.12, 18:42:07
Last Post: sedakmo
  Izgara Sardalya sedakmo 0 310 26.04.12, 12:49:53
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)