Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sazan balık dolması
#1
MALZEMELER
(6 kişilik yemek)
2 kg sazan balığı
1 su bardağı bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
İğne iplik

HAZIRLANIŞI
Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır. Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk. dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir. Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür. Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsi Dolması Tarifi - Hamsi Dolması Nasıl Yapılır? sedakmo 0 251 29.04.12, 00:52:10
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 308 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Sazan balığı dolması sedakmo 0 368 28.04.12, 14:54:48
Last Post: sedakmo
  Sazan köfte sedakmo 0 329 28.04.12, 14:53:50
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 230 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)