Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sardalya Tavası (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
12 İri Sardalye
3 Yumurta
80 gr. Koyun Peyniri Rendesi
1 Diş Sarmısakla Birlikte Kıyılmış 2 Tatlıkaşığı Maydanoz
Limon
Sirke
Zeytinyağı
Kızartmak İçin Zeytinyağı
Galetaunu
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Sardalyaların pullarını kazıyın, karnını açıp içini temizleyin. Çok iyi yıkayıp suyunu süzmeye bırakın. Kafa ve kuyrukları ayıklamayın.
Açık olarak bir yere yayın hepsini, tuz ve karabiber atın. Biraz sirke gezdirin üzerlerinde ve iki saat kadar sirkeyi emmeye bırakın.
Peyniri kıyılmış maydanozla karıştırın biraz tuz ekleyin. biraz da zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın. Sardalyaları, hazırladığınız bu karışımla doldurun ve ilk şekillerini vererek onları kapatın.
Çukur bir kaba yumurtaları kırın, tuzlayıp çırpın. Bir tepsi üzerine unu, diğer birine de birkaç tatlı kaşığı galetaunu dökün. Teker teker unladığınız sardalyaları çırpılmış yumurtaya batırın, iyice yapışması için elinizle yardım ederek galetaununua bulayabilirsiniz.15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Bolca zeytinyağı kızdırın tavada, sardalyaların her iki tarafını da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Süzüp, sıcak sıcak servis yapın. Servis sırasında limon dilimleriyle süslemeyi de unutmayın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Taratorlu ton balığı tavası sedakmo 0 279 29.04.12, 01:00:11
Last Post: sedakmo
  Izgara Sardalya sedakmo 0 303 26.04.12, 12:49:53
Last Post: sedakmo
  Taratorlu Palamut Tavası tornado 0 447 31.03.11, 01:21:03
Last Post: tornado
  Sardalya Tuzlama tornado 0 455 31.03.11, 01:12:48
Last Post: tornado
  Sardalya Kroket tornado 0 286 31.03.11, 01:12:18
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)