Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sardalya Kebabı
#1
MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 çay kaşığı tuz
3 baş soğan
3 domates
7 sivri biber

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Sardalyaları temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin.
Diğer tarafta soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Maydanozu ince ince kıydıktan sonra soğana katın. Domatesleri, kabuklarını soyup ve sulu kısımlarını ayırıp irice doğrayın. Biberlerin de tohumlu kısımlarını çıkardıktan sonra irice doğrayın.
Yağlı kağıtları 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayın ve üzerine zeytin yağı sürdükten sonra biraz piyaz yayın. Her bir Yağlı kağıt için 6-7 sardalya seçin. Sardalyaların karınlarına da bir miktar piyaz koyun. Yanlarına ise domates ve biber koyup kağıdı içindeki malzemeyi göstermeyecek şekilde iki ucunu birleştirerek paket haline getirin.
Fırın tepsisini yağlayın ve paketleri yanyana dizin. Fırını 250 dereceye ısıtıp tepsiyi fırına sürün. 30-40 dakika pişirin. Paketleri açtıktan sonra balıkları servis tabağına alıp üzerine limon sıkarak servis yapın.
Kalkan veya kılıç balıkları da aynı yöntemle pişirilebilir
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Izgara Sardalya sedakmo 0 306 26.04.12, 12:49:53
Last Post: sedakmo
  Sardalya Tuzlama tornado 0 458 31.03.11, 01:12:48
Last Post: tornado
  Sardalya Tavası (4 Kişilik) tornado 0 346 31.03.11, 01:12:32
Last Post: tornado
  Sardalya Kroket tornado 0 291 31.03.11, 01:12:18
Last Post: tornado
  Sardalya Buğulama (4 Kişilik) tornado 0 311 31.03.11, 01:11:38
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)