Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sardalya Buğulama (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
400 gr Sardalya
4 adet iri domates
5-6 adet çarliston biber
5-6 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz , Karabiber
1 adet limon


HAZIRLANIŞI
Orta büyüklükte bir tepsi hafifce yağlanır ve halkalar halinde kesilmiş domateslerin yarısı bir sıra halinde dizilir. Sardalyaların aralarına ufak parçalar halinde doğranmış sarımsağın tamamı yerleştirilir , balıkların üzerine yeterince tuz ve karabiber serpilir.
Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra ince ve uzun şeritler halinde kesilmiş çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanı yerleştirilerek balıkların üstü örtülür.
Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave edilir ; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 40 dakika kadar pişirilir.(Biber ve domateslerin ölmesi yemeğin piştiğini gösterir. Tepsinin suyunu zaman zaman kontrolda yarar vardır. Eğer biter gibi olursa su ilavesi gerekir.)
Buğulamaya uygun diğer balıklar: Hamsi, Kefal (dilimlenmiş)
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 687 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Alabalık Buğulama sedakmo 0 310 28.04.12, 16:20:24
Last Post: sedakmo
  Izgara Sardalya sedakmo 0 308 26.04.12, 12:49:53
Last Post: sedakmo
  Hamsi Buğulama Tarifi sedakmo 0 300 26.04.12, 11:12:44
Last Post: sedakmo
  Fırında Hamsi Buğulama Tarifi YasiN 0 379 16.04.12, 16:09:15
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)