Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pirinçli pisi balığı yahnisi
#1
MALZEMELER
Kişi başına 300-400 gr temizlenmiş balık çinekop, lüfer, çupra, fleto halinde palamut vb.)
kişi başına bir orta soğan
tuz
Sosu İçin (4-5 porsiyonluk):
1 adet limon
1 adet portakal
1 yemek kaşığı zeytnyağı
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Sosunun hazırlanması için tercihan ekşi bir portakal ile 1 limonun suyu bir kaseye çıkarılır. Tuz ve karabiber eklenir. Zeytinyağı azar azar akıtılıp, tahta kaşıkla hafif dövülerek yedirilir.
Soğanlar piyaz doğranır.Bir kısmı çukur bir tabağın altına döşenir. Balıklar ızgarada pişirildikten sonra soğanların üstüne yerleştirilir. Araları yine soğan piyazı ile beslenir. Balıkların ve soğanların üzerne dikkatlice sos gezdirilir. Servise sunulur. Bu sos, balığa ve özellikle soğan piyazına zarif bir lezzet ekliyecektir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 718 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Iskorpit yahnisi sedakmo 0 433 29.04.12, 01:04:12
Last Post: sedakmo
  Taratorlu ton balığı tavası sedakmo 0 285 29.04.12, 01:00:11
Last Post: sedakmo
  şişte ton balığı sedakmo 0 258 29.04.12, 00:59:11
Last Post: sedakmo
  Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara sedakmo 0 386 28.04.12, 18:42:07
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)