Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pirinçli Balık (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
Yarım Palamut
1 Çay Bardağı Pirinç
1/2 Su Bardağı Su
10 Mantar
1/2 Su Bardağı Kereviz Sapı
1 Domates
3 Yeşil Biber
3-4 Dal Dereotu
1 Çay Kaşığı Fesleğen
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Pirinçleri tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyunda bir müddet bekledikten sonra süzün.
Balığı temizleyin ve ikiye keserek az suda haşlayın. Kereviz saplarını temizleyip sivri biberle birlikte ince ince doğrayın. Mantarları ikiye kesin. domatesi küp şeklinde doğrayın.
Yayvan bir tencereye balığı dizin. Üzerine pirinç, mantar, domates ve diğer malzemeleri yerleştirin. Tencerenin ağzını kapatıp 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 311 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 233 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl temizlenir? sedakmo 0 296 26.04.12, 12:57:58
Last Post: sedakmo
  Hangi mevsimde hangi balık yenir? sedakmo 0 378 26.04.12, 12:56:21
Last Post: sedakmo
  Mangalda Balık Keyfi- Mangalda Izgara Somon Tarifi sedakmo 0 436 26.04.12, 11:07:57
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)