Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pazılı Balık
#1
MALZEMELER
2 kg beyaz etli balık, fileto (*)
1 su bardağı beyaz şarap
1/2 kg iri boy karides
1 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
1 demet pazı

beşamel sos (balık suyu ile) malzemesi :

1 avuç kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı un

(*) levrek, mezgit, kırlangıç vs.

HAZIRLANIŞI
Balık ve karidesleri, bir su bardağı beyaz şarap, bir demet maydanoz, bir defne yaprağı ve tuz kattığınız suda haşlayın. Suya bir kahve kaşığı karbonat atın, pazıları dirice haşlayıp, süzün. Malzemeyi hazırladıktan sonra, iki adet pazı yaprağını çarpraz koyun, içine, alta bir adet karides, ortaya bir dilim balık, üste tekrar bir adet karides gelecek şekilde, bohçalayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra, payreks bir kabı yağlayın, bohçaları içine düzgün olarak dizin.
Diğer yanda balık suyu, bir miktar süt ve bir avuç kaşar peyniriyle, sulu bir beşamel sos yapın ve bu sosu bohçalann üzerine dökün. Her bohçanın üzerine bir dilim cheddar peyniri koyun ve kızgın fırında biraz pişirip, servis yapın.

Beşamel sos (balık suyu ile) :

Bir tencerede bir kaşık yağ eritin, içinde un pembeleşinceye dek, kanştırarak kavurun. Buna iki bardak balık suyunu, azar azar ve devamlı kanştırarak ilave edin. Bir çorba kaşığı süt ve kaşar peyniri koyup, sulu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırıp, pişirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 307 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 227 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl temizlenir? sedakmo 0 293 26.04.12, 12:57:58
Last Post: sedakmo
  Hangi mevsimde hangi balık yenir? sedakmo 0 373 26.04.12, 12:56:21
Last Post: sedakmo
  Mangalda Balık Keyfi- Mangalda Izgara Somon Tarifi sedakmo 0 431 26.04.12, 11:07:57
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)