Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Midye pilavı
#1
MALZEMELER
Amerikan pirinci 350 gr
Soğan 200 gr
Midye 1.2 lt
Toz şeker 50 gr
Soya yağı 100 ml
Fındık içi 100 gr
Kuru üzüm 50 gr
Kaynamış su 1.3 lt
Tuz
Kuru nane
Yenibahar
Karabiber
Limon


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 12 gr
Yağ 26 gr
Karbonhidrat 50 gr
= 2218 Kj
530 kcal

HAZIRLANIŞI
Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Midye Dolma Tarifi - Midye Dolma Nasıl Yapılır ? sedakmo 0 430 29.04.12, 00:44:33
Last Post: sedakmo
  Midye Dolması Tarifi sedakmo 0 279 26.04.12, 11:14:13
Last Post: sedakmo
  Lüfer Balığı Pilavı Tarifi Resimli sedakmo 0 320 26.04.12, 11:01:28
Last Post: sedakmo
  Midye Tava tornado 0 376 31.03.11, 01:07:41
Last Post: tornado
  Midye Fırın (4 Kişilik) tornado 0 376 31.03.11, 01:07:12
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)