Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Midye Fırın (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 Adet Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Yemek Kaşığı Margarin
2 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Yumurta
150 gr Taze Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber
500 gr Midye (dondurulmuş)
2 Adet Taze Soğan


HAZIRLANIŞI
Soğanı kıyın, sarmısağı ezin. Her ikisini yağda pembeleştirin.
Dondurulmuş midyeleri çözülmeden soğanlarla karıştırın ve bir taşım kaynatın.
Yarım su bardağı su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın.
Kaşar peynirini rendeleyin, üçte ikisini karışıma ekleyin.
Bu sosu midyelede karıştırın. Isıya dayanıklı bir kaba boşaltın.
Kalan peyniri üzerine koyup 25C0 ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin.
Taze soğanın yeşil kısımları ince ince kıydıktan sonra midyelerin üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Dondurulmuş midyeleri de tüm dondurulmuş hayvansal gıdalar gibi çözülmeden kullanın. Bu esnada su bırakacakları için hazırlayacağınız yemeğe su koymayın. Eğer gereksinim duyarsanız çok az ilave edin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Midye Dolma Tarifi - Midye Dolma Nasıl Yapılır ? sedakmo 0 425 29.04.12, 00:44:33
Last Post: sedakmo
  Midye Dolması Tarifi sedakmo 0 273 26.04.12, 11:14:13
Last Post: sedakmo
  Midye Tava tornado 0 370 31.03.11, 01:07:41
Last Post: tornado
  Midye pilavı tornado 0 261 31.03.11, 01:07:29
Last Post: tornado
  Midye Dolma tornado 0 331 31.03.11, 01:06:59
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)