Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mayonezli Mezgit (5 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 kg. mezgit
1 küçük boy tat mayonez
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2 su bardağı su
3 adet defne yaprağı
1/2 limon suyu
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın. Balık, dörde bölünmüş soğan, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber ve limon suyunu bir tencereye koyun.
Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kaynarken suyun yüzeyinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe ile alın. Mezgit pişinceye kadar 10-15 dakika haşlayın.
Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün.
Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin.
Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mayonezli Soğuk Balık tornado 0 344 31.03.11, 01:06:46
Last Post: tornado
  Mayonezli Levrek tornado 0 329 31.03.11, 01:06:16
Last Post: tornado
  Mayonezli Kefal tornado 0 364 31.03.11, 01:06:01
Last Post: tornado
  Mayonezli Balık Salatası tornado 0 378 31.03.11, 01:05:33
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)