Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mayonezli Balık Salatası
#1
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tuz
1 kg kefal, levrek veya kırlangıç
1 soğan
10 dal maydanoz
4 tane kornişon
8 çorba kaşığı mayonez

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra parçalara ayırarak tencereye yerleştirin. Balıkların arasına da soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğanla maydanoz dallarını yerleştirin.Tencereye balıkların üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Su kaynadıktan sonra tuzunu katıp 15 dakika kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp balıkları sudan çıkarın. Balıklar soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını çıkarıp küçük parçalara ayırın. Mayonezin yarısını balıkla karıştırıp bir tabağa yayın. Mayonezin kalan kısmını da üzerine döküp kornişonla süsleyerek servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Ahtapot Salatası nasıl yapılır sedakmo 0 668 29.04.12, 01:17:28
Last Post: sedakmo
  Ahtapot salatası sedakmo 0 584 29.04.12, 01:14:36
Last Post: sedakmo
  Ahtapot salatası (italya) sedakmo 0 607 29.04.12, 01:06:35
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 311 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 233 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)