Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
6 dilim tost ekmeği
4 adet beyaz etli balık filetosu
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 kg. patates
450 gr. ıspanak
75 gr. tereyağı
1 adet soğan
Limon sosu İçin:
225 gr. tereyağı
1 limonun suyu
1 çay bardağı et suyu


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün.
Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun.
Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın.
Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın.
180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun.
Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın. Üstüne balığı yerleştirin.
Sosu için, tereyağını eritin. Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin. Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın. Sosu balığın etrafına yayın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 309 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 230 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl temizlenir? sedakmo 0 296 26.04.12, 12:57:58
Last Post: sedakmo
  Hangi mevsimde hangi balık yenir? sedakmo 0 377 26.04.12, 12:56:21
Last Post: sedakmo
  Salamura Domatesli Alabalık Fileto sedakmo 0 288 26.04.12, 12:48:31
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)