Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maydanozlu Alabalık
#1
MALZEMELER
2 adet büyük boy alabalık
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet maydanoz
3 adet limon
zeytinyağ
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Alabalıkları iyice yıkayıp, süzgeçte süzün. Sonra buzdolabına koyup, etlerinin biraz sertleşmesi için 60 dakika kadar bekletin. İnce ince kestiğiniz alabalık dilimlerini servis tabağına dizin. Diğer yanda, bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı zeytin yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç yapın ve alabalığın üzerine dökün. 8-9 saat kadar dinlendirin, maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Alabalık Buğulama sedakmo 0 310 28.04.12, 16:20:24
Last Post: sedakmo
  Kiremitte Alabalık sedakmo 0 299 28.04.12, 12:13:19
Last Post: sedakmo
  Salamura Domatesli Alabalık Fileto sedakmo 0 292 26.04.12, 12:48:31
Last Post: sedakmo
  Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik) tornado 0 439 31.03.11, 01:21:13
Last Post: tornado
  Susamlı Alabalık (4 Kişilik) tornado 0 435 31.03.11, 01:20:45
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)