Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
2 kg kılıçbalığı
4 diş sarmısak
6 yaprak fesleğen
MENUYER SOS MALZEMESÎ
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 demef maydanoz
2 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 limonun suyu


HAZIRLANIŞI
SOSUN HAZIRLANIŞI Sos madzemelerini çok ince kıyın. Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun. Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
BALIGIN HAZIRLANIŞI Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin. Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin. Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın. Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 723 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Taratorlu ton balığı tavası sedakmo 0 288 29.04.12, 01:00:11
Last Post: sedakmo
  şişte ton balığı sedakmo 0 261 29.04.12, 00:59:11
Last Post: sedakmo
  Somon Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 306 29.04.12, 00:46:27
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 312 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)