Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lüfer Izgara (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgara telini yağlamak için)
4 orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
4 çorba kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
beyazbiber
2 limonun suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)


HAZIRLANIŞI
Önce ızgarayı yakın. Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın. Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın. Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
Limon suyunun 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin. Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.
Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin. Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün. Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları alt üst ederek, diğer yanlarını da 5 dakika kadar pişirin.
Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın. Kalan limon suyu-zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin. Izgara lüferleri, zeytinyağı-limon sosuyla birlikte, sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Kağıtta lüfer sedakmo 0 346 29.04.12, 01:00:57
Last Post: sedakmo
  Somon Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 306 29.04.12, 00:46:27
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 312 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara sedakmo 0 391 28.04.12, 18:42:07
Last Post: sedakmo
  Izgara Sardalya sedakmo 0 308 26.04.12, 12:49:53
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)