Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Limonlu Izgara Uskumru (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
4 orta boy temizlenmiş, uskumru
Tuz ve karabiber
1 1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon


HAZIRLANIŞI
Balıkları durulayıp kurulayın. Keskin bir bıçakla balıkların her iki yanlarım da çaprazlamasına çizin.
Izgarayı ısıtın. Balıkların içini dışım tuz ve biberle tatlandırın. İçlerini biraz limon suyuyla ıslatın. Üstlerine kimyon ve birkaç yemek kaşığı limon suyu serpiştirin.
Balıkları, bir kez alt üst ederek 10 dak. ızgarada pişirin. Bu arada zaman zaman üstlerine limon suyu serpiştirin. Dilerseniz pişme sırasında bir miktar daha kimyon kullanabilirsiniz. Balıkları bekletmeden sıcak olarak servis yapın.
HAZIRLAMA: Balıkçıdan balıkları temizlemesini ve kafalarım ayırmasını isteyin.
ALTERNATİF: Uskumru yerine benzer herhangi başka bir balık kullanabilirsiniz.
EKONOMİ: Balıkçıdan varsa balığın yumurtalarım ayırmasını söyleyin. 2 kişi için lezzetli bir kahvaltı veya öğle yemeği olabilir. Yumurtaları durulayıp kurulayın. Tuz ve biberlenmiş una batırıp 1-2 dak. tereyağında kızartıp yağlanmış tost ekmeği üstünde servis yapın.
SERViS ÖNERİSİ: Limon dilemleri ve maydanozla süsleyin, tereyağlanmış kepek ekmeği ve yeşil salata ile servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Somon Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 297 29.04.12, 00:46:27
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 307 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara sedakmo 0 384 28.04.12, 18:42:07
Last Post: sedakmo
  Izgara Sardalya sedakmo 0 303 26.04.12, 12:49:53
Last Post: sedakmo
  Izgara çupra ve Sarımsaklı ekmek Yapışılı sedakmo 0 321 26.04.12, 12:44:58
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)