Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levrek filetosu mönier amandin
#1
MALZEMELER
4 kişilik
4 adet levrek filetosu
6 çorba kaşığı süt
2 kahve fincanı rafine yağı
az tuz
bir tutam karabiber
½ çay fincanı kabukları temizlenip dilimlenmiş badem
1 çorba kaşığı tepeleme dolu tereyağı
1 limonun suyu
4 çorba kaşığı un


HAZIRLANIŞI
Bademleri küçük bir kap ile fırında kavurup sararana kadar kızartın. Balıkları bir kaba koyup tuzlayıp, biberleyip sütü üzerlerine dökerek süte bulayın. Sonra balıkları una bulayın. Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırıp balıkları ekleyin. Orta ateşte dörder dakika alt üst kızartıp ateşten alın. Bir palet ile bir servis tabağına çıkarın ve tavadaki yağı dökün. Başka küçük bir tavaya tereyağını koyup kızartıp bademi ilave edin. 1-2 dakika ağır ateşte kavurup yağı ile balıkların üzerine dökün. Limon suyunu da üzerine serpip servis edin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pastırmalı levrek tarifleri Bullem 0 1,185 07.11.12, 16:59:34
Last Post: Bullem
  Pastırmalı levrek yapımı Bullem 0 702 02.10.12, 11:28:51
Last Post: Bullem
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 689 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Levrek tava sedakmo 0 546 29.04.12, 01:05:41
Last Post: sedakmo
  Zeytinyağında Sebzeli Levrek sedakmo 0 282 26.04.12, 12:51:28
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)