Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levrek filetosu kağıtta
#1
MALZEMELER
4 kişilik
4 adet levrek filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
½ kahve fincanı konyak
6 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
1 kahve fincanı beyaz şarap
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 adet defne yaprağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
½ adet yağlı kağıt


HAZIRLANIŞI
Kağıdı ikiye katlayıp büyükçe kalp biçimi kesin ve içini yağlayıp muhafaza edin. Dibi düz bir tencereye veya tavaya tereyağını koyup kızdırın, balıkları koyup soğanı serpin.
Balıkları bir dakika alt üst çevirin, konyağı döküp alevlendirin. Mantarı ve beyaz şarabı, defne yaprağını, tuzunu, domatesini ve balık suyunu ekleyip ağzını kapatın. Ağır ateşte 8 dakika pişirin balıkları bir kaba kırmadan çıkarın. Balığın kalan suyunu tahmini bir bardak olmalıdır. Dazla ise biraz kaynatıp çektirin ve ateşten alın. Tereyağını ve maydanozu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Kağıdın yarı kısmına balıkları dizip sosunu üzerine dökün, kağıdın bir yarısını üzerine kapatıp kenarlarını kıvırarak sarın. Fırına girecek bir servis tabağına koyup ortadan hızlı ateşli fırına sürün. Kağıt iyice kabarıp renk alıncaya kadar 3-4 dakika pişirip servis edin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pastırmalı levrek tarifleri Bullem 0 1,183 07.11.12, 16:59:34
Last Post: Bullem
  Pastırmalı levrek yapımı Bullem 0 700 02.10.12, 11:28:51
Last Post: Bullem
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 685 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Levrek tava sedakmo 0 545 29.04.12, 01:05:41
Last Post: sedakmo
  Kağıtta lüfer sedakmo 0 346 29.04.12, 01:00:57
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)