Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levrek Buğulama
#1
MALZEMELER
1 adet soğan
1 adet büyük boy patates
2 orta boy havuç
2 adet büyük domates
2 adet büyük levrek
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
tane karabiber
defne yaprağı
sarımsak
su
1 adet limon suyu
tereyağı
kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine koyun. Balıklar 15 dakika kaynadıktan sonra kepçe
yardımı ile balıkları alın. Balıkları fırın tepsisine yerleştirin. Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştirin. Tencerede kalan suyun içine 2 adet yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıp, tenceredeki suya yavaşça ekleyin. Bu suyu balıkların üzerine dökün. Fırına varin. Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığınız kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerine gezdirin. Kaşar peyniri serpip, fırınlayın. Kaşarlar kızardığında fırından çıkarın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pastırmalı levrek tarifleri Bullem 0 1,180 07.11.12, 16:59:34
Last Post: Bullem
  Pastırmalı levrek yapımı Bullem 0 698 02.10.12, 11:28:51
Last Post: Bullem
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 684 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Levrek tava sedakmo 0 541 29.04.12, 01:05:41
Last Post: sedakmo
  Alabalık Buğulama sedakmo 0 306 28.04.12, 16:20:24
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)