Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiremitte Lüfer (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
4 lüfer
10 mantar
2 soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıcak süt
1 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Balıklari temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin. İyice yıkayıp süzgeçe alın. Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip pembeleştirin. Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin. Maydanozu serpin. Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın. Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kiremitte sıcak olarak servis yapın.
LÜFER Denizlerimizin en lezzetli balıklarındandır.Boylarına göre farklı isimleri alır. 10 santime kadar Defne, 15 santime kadar çinekop, 20 santime kadar kaba çinekop, 25 santime kadar sarıkanat, 30 santime kadar lüfer, 30 santimden büyükse kofana. Her türlü yemeği yapılır, özellikle ızgarası çok lezzetlidir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Kağıtta lüfer sedakmo 0 342 29.04.12, 01:00:57
Last Post: sedakmo
  Kiremitte Alabalık sedakmo 0 294 28.04.12, 12:13:19
Last Post: sedakmo
  Lüfer Balığı Pilavı Tarifi Resimli sedakmo 0 315 26.04.12, 11:01:28
Last Post: sedakmo
  Lüfer Izgara (4 Kişilik) tornado 0 323 31.03.11, 01:03:38
Last Post: tornado
  Kiremitte Levrek Balığı (6 Kişilik) tornado 0 327 31.03.11, 00:51:37
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)