Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiremitte Levrek Balığı (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
2 kg levrek balığı
3 kuru soğan
1 demet maydanoz
200 gr tereyağı
1 limon
1 su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz, beyazbiber


HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin.
Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak robotunda karıştırın. Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece ısıdaki fırına verin. Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap dökerek servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pastırmalı levrek tarifleri Bullem 0 1,185 07.11.12, 16:59:34
Last Post: Bullem
  Pastırmalı levrek yapımı Bullem 0 702 02.10.12, 11:28:51
Last Post: Bullem
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 689 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 723 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Levrek tava sedakmo 0 546 29.04.12, 01:05:41
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)