Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karidesli Krep (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
300 gr. Ayıklanmış ve Pişmiş Karides
4 Dilim Konserve Ananas
Soya Sosu
1 Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Un, süt ve yumurtayı 1 çorba kaşığı soya sosu ve 1.5 çorbakaşığı erimiş tereyağı ile bir kaba koyun. Telle çırpın. Eğer bulamaç çok koyu olursa, biraz sütle inceltin. Tel süzgeçten süzüp temiz bir kaba aktarın. Ağzını kapatıp serin bir yerde 30 dakika dinlendirin.
20 gr.(1.5 çorba kaşığı) tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Karidesleri ve konserve suyu süzülüp doğranmış ananasları ekleyip 2 dakika kadar çevirin. 2 Çorba kaşığı soya sosunu karabiberi ekleyip karıştırın ve karıştırmaya devam ederek 2 dakika kadar pişirin. Çapı 16 cm olan bir tavayı yağlayıp kızdırın.
Krep hamurunu dinlendirdiğiniz serin yerden alın, telle tekrar yarım dakika kadar karıştırın. Sonra karışımdan bir kepçe alın, ceviz büyüklüğünde tereyağı erittiğiniz tavada krep haline getirin. Onu çıkarıp ikinci bir kepçe karışımı daha krep yapın. Bu şekilde elinizdeki karışım bitene kadar devam edin. Sonra da karidesli malzemeyi kreplere paylaştırın, ikiye katlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek 10 dakika kadar 190 derecelik fırında tutun. Sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Karidesli sandviç sedakmo 0 259 28.04.12, 12:12:35
Last Post: sedakmo
  Karidesli Pisi Balığı Şiş (4 Kişilik) tornado 0 363 31.03.11, 00:50:25
Last Post: tornado
  Karidesli sandviç tornado 0 349 31.03.11, 00:50:12
Last Post: tornado
  Karidesli Dil Balığı tornado 0 355 31.03.11, 00:49:41
Last Post: tornado
  Karidesli Balık Graten tornado 0 348 31.03.11, 00:49:27
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)